Ես կարողանում եմ առողջագիտությունից

Մենք դեռ անցած կիսամյակից սովորել ենք ատամների, ձեռքերի, մաշկի և եղունգների խնամք: Մենք այս կիսամյակում սովորեցինք աչքերի խնամքը: Ձեռքերը լվանալուց պետք է օճառ լցնենք ձեռքերի վրա ձեռքերը թրջելուց հետո Ձեռքերը սահեցնում ենք իրար վրանյով մաքրում եղունգների տակի կեղտերը, հետո մատերի արանքի կեղտը քաշում ենքք դեպի դուրս:

Մենք ատամները լվանալուց առաջ պետք է կարողանանք ընտրել ճիշտ խոզանակ և ճիշտ չափով լցնել մածուկ:

Մենք գնելուց ընտրում ենք այնպիսի խոզանակ, որ խոզանակի մազիկները լինեն ոչ փափուկ ոչ էլ կոշտ: Մենք մածուկը պետք է լցնենք մեկ ոսպի հատիկի չափով: Մենք ատամները լվանում ենք երկու րոպեում: Սկզբում սկսում ենք վերևի աջ կողմից, լվանում ենք ամեն կողմը 30 վարկյան: Հետո լվանում ենք վերևի ձախ կողմը, հետո ներքևի աջ հետո ձախ:

Եղունգների խնամք: Ձեռքի եղունգները պետք է միշտ կտրել կլոր, իսկ ոտքինը ուղիղ: Աչքերը ինձ թվում է ամենակարևոր երեք զգայարանների շարքում է գտնվում: Մենք համակարգչի դիմաց նստած ժամանակ պետք է թարթենք աչքերը, որպեսզի աչքերը չորանան դա նոր հայտնաբերված հիվանդություն է, եթե չորանում են բժիշկները մարդուն նշանակում են արհեստական արցունքներ: Մենք համակարգչի առաջ նստելուց պետք է ուղիղ նստենք, որովհետև հնարավոր է, որ ողնաշարը թեքվի օրինակ՝ իմը: Դա լինում է թեք նստելուց և վիտամին D է ի պակասից:

Առողջ սնունդ: Մենք սնունդ գնելու ժամանակ պետք է ուշադրութուն դարձնենք մի քանի բանի; Առաջին Պահպանման պայման-ին երկրորդը՝ Ժամկետին, երրորդը՝ փաթեթավորմանը, չորորդը՝ բաղադրությանը: Առողջ սնունդ ուտելու համար օր.՝ ջեմը սարքած տնային պայմաններում պետք է տաք ջերմաստիճանի տակ հալվեմշակվի: Բայց պետական ջեմը հալվեմշակվում է հենց բարձր ջերմաստիճանի տակ: Կոմպոտ սարքելուց պեքտ է ինչով, որ սարքում ենք պետք է այնպես մաքրենք, որ մեջը ոչ մի հողի հատիկ չմնա: Հակառակ դեպքում, եթե մնա հողի հատիկ ապա փակելուց հետո ցուպիկը կսկսի թույն արտադրել: Թունավոր սնունդ: Թունավոր սնունդը լինում է երեք տեսակի, առաջինը՝ մանրեներով լի ուտելիք, երկրորդը՝ հենց տեղով թույն է, երրորդը, որ արտաքինից ուրիշ թույն կարող է լցվել իր մեջ: Եթե մարդու մոտ նկատվում է սրտխարնոց, գլխապտույտ, ցավեր ստամոքսի հատվածում ապա դա սննդային թունավորում է: Թունավորման դեպքում նրան տեղափոխում ենք ստվեր և, եթե ունի գոտի պետք է արձակենք: Մաշկի խնամք: Մենք պետք է հաճախակի լողանանք: Պետք է օգտագործենք հեղուկ օճառ, որովհետև բաց օճառին հազար հոգի կպնելուց հետո այդ մարդկանց ձեռքերի կեղտերը լցվում է օճառի ճաքերի արանքը: Մենք պետք է հագնենք 4 սմ ունեցող կոշիկի կրունգ:

Leave a comment